Јадеме месо од добиток со рак

Од:

„Јадеме месо од добиток со рак“ е насловот на текстот напишан во веесникот Вест, во која стои дека месото кое е заклано во легална кланица е безбедно, но не се знае во колкави количини се продава месо од животните кои се колат без ветеринарна контрола.

„Според извештајот на Агенцијата за храна и ветеринарство, за заклани животни и добиено месо, ветеринарните инспектори минатата година, во легалните кланици конфискувале над 481 тон заболени трупови и внатрешни органи, објавува весникот. Најмногу неупотребливо месо и органи, според извештајот, имало кај свињите и прасињата, над 48 тони“, пишува весникот.

Би можело да ве интересира

Јајца Л класа, суџук, пудинг од чоколадо: Што ќе се јаде во охридскиот затвор годинава

Понижување на лекарите и на пациентите – цела ноќ дежурство со една кифличка за вечера

Анита Петровска Рајковиќ

На божиќна забава во Франција, 700 работници на „Ербас“ се затруени со храна

ЕК: Македонија e добро подготвена во делот на безбедноста на храната

СДСМ: Поевтинуваат над 500 производи од 25 категории, го штитиме стандардот на граѓаните

Бектеши: Инфлацијата на храната ќе биде пет отсто до крајот на годината, тоа ви го ветувам

Орце Костов