Јово Вангеловски поднел кривична пријава против судијата Лидија Неделкова

Од:

Претседателот на Врховниот суд на Република Македонија, Јово Вангеловски, на 18 јануари годнива до Основното јавно обвинителство Скопје поднел кривична пријава против поранешниот претседател на Одделот за казниви дела во Врховниот суд, судијата Лидија Неделкова.

За кривичната пријава истиот ден бил известен и Јавниот обвинител на Република Македонија кому му е доставена копија од кривичната пријава со доказите.

За оваа постапка вчера бил известен и Судскиот совет на Република Македонија, се наведува во соопштението на Врховниот суд лиферувано на нивниот сајт.

Би можело да ве интересира

Врховен му ја одби жалбата на Вангеловски за неговото разрешување од функциите

Кристијан Ландов

Три месеца од разрешувањето на Јово Вангеловски, врховните судии ќе бираат кој да одлучува за неговата жалба

Васко Маглешов

Членовите на Судскиот совет се поделија за разрешувањето на Лидија Неделкова

Васко Маглешов

Осум месеци е блокирано испитувањето на потеклото на имотот на Јово Вангеловски и судиите од „бомбите“

Васко Маглешов

Кои колеги на Јово Вангеловски може да му „пресудат“ за разрешувањето?

Васко Маглешов

Вангеловски: Ќе се жалам што ме разрешија

Васко Маглешов