Нова процедура за безбедност на материјалите во контакт со храна

Од:

Директорот на Агенцијата за храна и ветеринарство, Дејан Рунтевски, денеска пред членките на Стопанската комора на Македонија, ќе ја презентира новата процедура како дел од имплементацијата на Правилникот за општите барања за безбедност на материјалите кои доаѓаат во контакт со храната.

На работилницата ќе бидат презентирани легислативата, обврските, процедурите за одобрување, изјавите за усогласеност како задолжителна документација која треба да ја поседуваат компаниите кои работат со материјали или производи што доаѓаат во контакт со храната.

Работилницата има за цел подобра информираност на деловните субјекти со одредбите од Правилникот.

Би можело да ве интересира

Јајца Л класа, суџук, пудинг од чоколадо: Што ќе се јаде во охридскиот затвор годинава

Понижување на лекарите и на пациентите – цела ноќ дежурство со една кифличка за вечера

Анита Петровска Рајковиќ

На божиќна забава во Франција, 700 работници на „Ербас“ се затруени со храна

ЕК: Македонија e добро подготвена во делот на безбедноста на храната

СДСМ: Поевтинуваат над 500 производи од 25 категории, го штитиме стандардот на граѓаните

Бектеши: Инфлацијата на храната ќе биде пет отсто до крајот на годината, тоа ви го ветувам

Орце Костов