Регион

Најнови вести од регионот – Балкан – Политика – Економија

Регион

Романскиот Парламент го отстрани од функцијата Трајан Басеску

А1он
Романскиот Парламент денеска изгласа одземање на овластувањата на претседателот на државата Трајан Басеску, поради кршење на основните закони. Од 432 пратеници, 258 гласаа „за“ суспензија