Македонија

Последни, најнови вести и видеа од Македонија – Политика – Економија

Македонија

Стејт Департмент: Ниту подобрување, ниту влошување на верските слободи

А1он
Уставот, законите, но и актуелната политика ја штитат верската слобода, а во пракса, македонската Влада генерално ги почитува верските слободи, оценува Стејт департментот во објавениот
Македонија

МОСТ ќе презентира како работеле собраниските комисии

А1он
Граѓанската асоцијација МОСТ денеска ќе ги промовира резултатите како работеле собраниските комисии. Целта на извештајот е да ги презентира податоците за работата на секое од
Македонија

Ивановски: Зошто Амди Бајрам не го кандидирате на местото на Бан Ки Мун?

А1он
Даниела Караѓозоска, сопственичката на домот за стари лица „Панада“, советник во град Скопје, претседател на Унијата на жени на ВМРО-ДПМНЕ е новиот ополномоштен амбасадор на
Македонија

Милчин и Угриновски повторно жигосани од лустраторите

А1он
Владимир Милчин, Слободан Угриновски повторно пред лустраторите. И повторно Комисијата за утврдување факти ги потврди решенијата за старите кодоши, кои Управниот суд ги поништи по