Скен: Кој ќе го лапне „Езеро Треска” ?

Од:

Над 20 години скапува езерото Треска. Сите влади најавуваа негово враќање но се остана само пуста желба.

dobivaj vesti na viber

Општина Сарај не успеа да најдe инвеститор самa, па Владата го прогласи за развојна туристичка зона и се бара приватен капитал и инвеститор. Во планот на Општина Сарај предвидени се хотели, аква парк, базени, приватни вили, трговски центри дури и згради во еден дел.

Но две години молк – нема информација дали некој е воопшто заинтересиран. Дали нема инвеститор кој ќе се нафати или се молчи за некој да го лапне за мали пари?

Гледајте во анализата на Скен

Би можело да ве интересира

Скен: Како да добиете пари за оштетено возило во странство?

Анита Петровска Рајковиќ

Скен: +40 во Македонија – Луцифер донесе пекол во Европа – се топи асфалтот, беснеат пожари

Скен: Владите во ЕУ паѓаат како домина- веќе се лицитира кој е следен што ќе ја загуби власта

Анита Петровска Рајковиќ

„Скен“: Кој лаже? Нашите или странците – 20 години само што не сме влегле во ЕУ!

Анита Петровска Рајковиќ

Скен : Ќе ѕвечат нуклеарки во Европа – ни тропа ли трета светска војна на врата?

Анита Петровска Рајковиќ

Скен: Пишман Македонија – кажавме НЕ ама водиме тајни преговори со Бугарија

Анита Петровска Рајковиќ