zels

Македонија

МОН и ЗЕЛС: Да се најде доволно добро решение за успешна учебна година зашто општините немаат еднакви услови

А1он
До 10 септември општините, како основачи на училиштата, треба да одговорат до Министерството за образование и наука за моделот на настава во нивните училишта и
Македонија

Поддршка од ЗЕЛС за активностите на комисијата за еднакви можности на жените и мажите во Кочани

А1он
Заедницата на единиците на локална самоуправа на Македонија (ЗЕЛС) дава целосна поддршка за активностите на комисијата за еднакви можности на жените и мажите во Кочани,
Македонија

(ВИДЕО) Заев: Децентрализацијата ќе им овозможи на општините да бидат функционални и финансиски стабилни

А1он
Претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев, заедно со министри во Владата на Република Македонија учествуваше на конференцијата „Децентрализација: Патот што претстои“, во организација
Економија

Заев-Тевдовски: Владата останува посветена на поддршка на развојните програми на општините за подобри услуги за граѓаните

А1он
Претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев, придружуван од министерот за финансии, Драган Тевдовски, денеска имаше средба со Управниот одбор на Заедницата на единиците
Македонија

Градоначалниците ќе ја применуваат владината Алатка за отчетност на трошоците

А1он
Владата денеска соопшти дека го поздравува заклучокот на Управниот одбор на Заедницата на единиците на локалната самоуправа (ЗЕЛС) да им препорача на сите градоначалници да
Македонија

Генерално собрание по повод 46. роденден на ЗЕЛС и Денот на општините

А1он
Актуелните состојби и предизвиците со кои се соочува локалната власт ќе бидат тема на расправа на втората седница на Генералното собрание на ЗЕЛС што денеска
Македонија

(ВИДЕО) Заев: Продолжуваме со децентрализацијата, со софтверот за градежно земјиште општините ќе бидат помоќни

А1он
Претседателот на Владата на Република Македонија Зоран Заев денеска присуствуваше на примопредавањето на софтверскиот систем е-Градежно земјиште, кое Министерството за транспорт и врски му го
Македонија

„Одржлив урбан развој во Југоисточна Европа“ – темата на симпозиумот на градоначалници, во Виена

А1он
„Одржлив урбан развој во Југоисточна Европа“ беше темата на дводневниот симпозиум на градоначалници, што се одржа во Виена (Австрија) на 26 и на 27 февруари,
Македонија

Бочварски избран за ко-претседавач на Делегацијата на Македонија на Заедничкиот консултативен комитет со Европската Унија

А1он
Денеска во просториите на ЗЕЛС се одржа првиот состанок на членовите на Делегацијата од Република Македонија кои ќе учествуваат во работата на Зaедничкиот консултативен комитет