влијание

Македонија

Груби: Русија ни носи проблеми и неволја, САД ни помага во проекти потребни за граѓаните

Александар Тодески
Треба да направиме разлика, дали сакаме европска Македонија или проруска Македонија, рече вицепремиерот Артан Груби на денешното пуштање во употреба на реновираниот дел на Клиниката
Македонија

Адеми не отиде во Судски совет: „Политички притисоци во судството има и тоа го потврдуваат и меѓународни институции“

Александар Тодески
Претседателката на Врховниот суд Беса Адеми не отиде во Судскиот совет, каде беше повикана да ги образложи наводите дека имало политички притисоци врз судиите во