ukim

Македонија

Трибина на СПУКМ „Студентски размени од Европската комисија“

А1он
Студентскиот парламент на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ (СПУКМ) во соработка со Националната агенција за европски образовни програми и мобилност денеска   организираше прва од серија
Македонија

Седница на Интеруниверзитетската комисија

А1он
Практичната настава на универзитетите во Македонија беше тема на денешната седница на Интеруниверзитетската конференција на Република Македонија во ректоратот во Скопје. Ректорот на УКИМ „Кирил
Македонија

Меморандум за соработка меѓу УКИМ, МОН и Дракслермаер Македонија

А1он
Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“, Министерството за образование и наука и Дракслермаер Македонија денеска ќе потпишат Меморандум за соработка. Со Меморандумот се овозможува стипендирање на
Македонија

Договор за соработка меѓу Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ и Московската духовна академија

А1он
Ректорот на Московската духовна академија архиепископот верејски Евгениј и ректорот на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје проф. д-р Велимир Стојковски денеска во Сергиев