ukim

Македонија

УКИМ одвои над седум милиони денари за научно-истражувачки проекти

А1он
Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје денеска соопшти дека доделил седум милиони и двесте илјади денари за финансирање на научно-истражувачки проекти на факултетите и
Македонија

Велимир Стојковски: Да дебатираме со министерот, не мора на телевизија

А1он
Ректорот на УКИМ, Велимир Стојковски одговори на писмото на Професорскиот пленум. Тој им тврди дека е на страна на факултетите и професорите, но за јавна
Македонија

Ректорот Стојковски задоволен од поканата за средба од Министерството за образование

А1он
Претседателот на Интеруниверзитетската конференција и Ректор на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“, Велимир Стојковски изрази задоволство што Министерството за образование и наука ја прифати поканата
Македонија

Сенатот на УКИМ ги поддржа заклучоците на Ректорската управа

А1он
Сенатот на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ ги поддржа заклучоците на Ректорската управа донесени на вонредната седница во петокот да се одложи постапката за измени во
Македонија

ВИДЕО: Стотици професори одат кон Владата да се приклучат на студентите

А1он
Во колони, стотици професори со сирена и транспаренти во рацете трнгаа кон владата да се приклучат на стдентите. Веднаш по завршувањето на состанокот на новоформираниот
Македонија

УКИМ бара повлекување и поширока дебата за законите за високо образование

А1он
Ректорската управа на УКИМ му предлага на Министерството за образование и наука да се заложи пред овластените предлагачи за повлекување од собраниска процедура на предложените
Македонија

Агенцијата за обезбедување СГС ги легитимира новинарите пред УКИМ

А1он
Агенцијата за обезбедување СГС ги легитимира новинарите на платото пред УКИМ. Новинарите и снимателите кои не ги понеле со себе легитимациите, според обезбедувањето не смеат
Македонија

УКИМ на конференција во јануари ќе расправа за државниот испит

А1он
Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ на научна конференција идниот месец ќе расправа за местото и улогата на универзитетите во креирањето и унапредувањето на високото образование во