sudska vlast

Македонија

Агелер: Притисоците врз судската власт мора да престанат, судиите мора да бидат ослободени

Орце Костов
Притисоци врз судската власт во Северна Македонија е нешто што мора да престане. Судиите мора да бидат ослободени за да можат да го практикуваат правото.
Македонија

Блупринт група: Извршната власт и политичките партии да се воздржат од изјави со кои се доведува во прашање независноста на судската власт

А1он
Извршната власт и политичките партии треба да се воздржат од изјави и дејствија со кои се доведува во прашање независноста на судската власт, се вели
Македонија

Силјановска: Заевизмот со потпишување на Преспанскиот договор ја избриша поделбата на власта на извршна, судска и законодавна

А1он
Kандидатот за претседател на ВМРО-ДПМНЕ, Гордана Силјановска оствари посета и средба со жителите на Општина Сопиште. Силјановска пред присутните граѓани истакна дека ова што го