studentski domovi

Македонија

Владата издвои пари за подмирување режиски трошоци на 19 студентски и ученички домови

А1он
Владата на денешната седница донесе 19 одделни одлуки за доделување финансиски средства на 19 студентски и ученички домови во државата со подмирување на режиски трошоци
Македонија

Студентските домови отвораат, објавен распоред за вселување

А1он
Државниот студентски дом „Скопје“ објави распоред за вселување во домовите „Стив Наумов“ (зграда и бараки), „Кузман Јосифовски-Питу“ и „Гоце Делчев“. Тие отвораат денеска согласно со одлуката на
Македонија

Студентските домови со редуциран број станари, надомест за оние кои нема да бидат примени

А1он
Студентските и средношколските домови ќе се отворат, но ќе работат по посебни протоколи и ќе има редуциран број станари во собите. Од Државниот студенски дом
Македонија

Владата ќе им плаќа приватно сместување на над 1.200 студенти кои поради мерките ќе останат без место во домовите

А1он
На денешната владина седница е прифатена препораката на Комисијата за заразни болести во врска со отворањето на студентските и средношколските ученички домови, според која тие
Македонија

Продолжен рокот за аплицирање за сместување во студентските домови

А1он
Министерството за образование и наука информира дека рокот за електронското аплицирање и поднесување документи за сместување во студентски дом во академската 2020/2021 за студентите од
Македонија

Намален бројот на ученици и студенти сместени во домовите и интернатите

А1он
Во домовите и интернатите за ученици во основното и во средното образование и во студентските домови во минатата учебна 2019/2020 година биле сместени вкупно 5727
Македонија

Објавен Конкурсот за сместување студенти во академската 2020/2021

А1он
Министерството за образование и наука денеска го објави Конкурсот за прием на редовни студенти запишани на додипломски студии во државните студентски домови и други објекти за сместување
Македонија

За сместување во ученичките домови нема да се аплицира електронски

А1он
Министерството за образование и наука информира дека нема да има можност за прифаќање на електронските пријави за сместување во јавните ученички домови во учебната 2020/2021
Македонија

Студентите до петок да ги земат личните работи од домовите

А1он
Студентите кои имаат потреба да ги посетат студентските домови за да подигнат оставени лични работи ќе може да го направат тоа во следните четири дена
Македонија

Конкурс за сместување студенти во блоковите В и Г на домот „Гоце Делчев“

А1он
Откако во петокот и официјално беа пуштени во употреба блоковите В и Г од студентскиот дом „Гоце Делчев“, Министерството за образование и наука објави повторен