ssk

Економија

Македонија домаќин на Глобалниот самит на жени лидери „GWLS 2017“

А1он
Над 40 еминентни жени лидери во улога на панелисти и преку 300 учесници од пет континенти, креатори на јавни политики, дипломати, претставници на корпоративната елита,
Економија

„Хунгарикум“ за промоција на унгарските производи и услуги

А1он
Конференција на која ќе биде презентиран системот што ги обединува и промовира националните автохтони унгарски производи и услуги „Хунгарикум“, организира денеска Сојузот на стопански комори
Економија

ССК потпиша Меморандум за соработка со Македонско Словачко Чешка стопанска комора

А1он
Поддржување и развој на бизнис соработката помеѓу Република Македонија, Република Словачка и Република Чешка е цел на потпишувањето на Меморандумот за соработка помеѓу Сојуз на
Македонија

ССК: Македонија да поработи на домашните туристи

А1он
Ако државата ги укине субвенциите, македонските хотелиери не се подготвени да опстанат. Не инвестираат во ништо. Немаат спа центри, сауни, фитнес клубови,…, собите не се реновирани.
Економија

Финансиската поддршка е неопходна за раст и развој на компаниите

А1он
Сојузот на стопански комори на Македонија (ССК) во соработка со Бизнис Центарот на Скопски Плански Регион организираа настан тема: „Финансирање за развој на МСП“. Kомпаниите
Економија

Аркан Керим нов претседател на Туристичко-угостителската комора при ССК

А1он
Аркан Керим, генерален менаџер на „Генералтурист“ е избран за претседател на Туристичко – угостителската комора (ТУК) во рамки на Сојузот на стопански комори на Македонија