ssk

Економија

ССК договара зајакнување на соработката со турски бизнисмени

А1он
Градежништвото, текстилната и кондиторската индустрија во Македонија се со најголеми можности за инвестиции  од турски бизнисмени и за поголема соработка. Тоа е констатирано на средбите
Економија

ССК одбележа 10 години од основањето

А1он
Сојузот на стопански комори во која членуваат претставници на микро, малите и средните компании, синоќа одбележа 10 години од основањето. На свеченоста што беше организирана
Економија

Експерти од „Интел“ ги обучуваат македонските компании за HTML5

А1он
Мали и средни компании и околу 50-тина студенти од универзитетите во Македонија денеска ќе се запознаат со најновите технологии за програмирање во HTML 5, кој моментално е
Економија

Калеников реизбран за претседател на ССК

А1он
Златко Калеников останува претседател на Сојузот на стопанските комори (ССК) уште седум месеци. Вака одлучи Управниот одбор на Комората на денешното редовно Собрание, со образложение
Економија

ССК: Штетите евидентни, целата ситуација лош сигнал за инвеститорите

А1он
Штетите на бизнисмените од спуштањето на рампата на македонско-косовската граница се евидентни и на македонска и на косовска страна и тоа ќе го почувствуваат компаниите,