sofijanova

Македонија

Софијанова: Кај деца кои биле асимптоматски ковид случаи се јавува мултисистемски инфламаторен синдром

А1он
Вирусот SARS-CoV-2 кај децата најчесто дава полесна клиничка слика која се третира само со симптоматска терапија. Но, неопходно е секој случај внимателно да се следи
Видео Македонија

(ИНТЕРВЈУ) Софијанова: Децата не треба да се малтретираат со земање брисови, да се реагира само ако качат температура од 37 степени

Мери Јордановска
Д-р Аспазија Софијанова, специјалист интензивист и субспецијалист неонаталог, пред две недели го презеде функционирањето на скопската Клиника за детски болести, со која раководеше и претходно,
Македонија

Почина двегодишното девојче од Скопје испратено на лекување во Турција

Мери Јордановска
Двегодишната Ангела која пред неколку дена итно, со специјален медицински авион беше испратена на лекување во Турција, сепак не преживеа. Девојчето, и покрај сите напори