sasoli

Свет

Сасоли: Ќе бидат потребни вонредни мерки за последиците од пандемијата во ЕУ

А1он
Претседателот на Европскиот Парламент, Давид Сасоли, одржа прес конференција преку видео врска на која се осврна на состојбата со коронавирусот и последиците со кои ќе
Македонија

Сасоли: Одлуката за преговори со Албанија и Северна Македонија се добри вести во тешки времиња

А1он
Одлуката на министрите за европски прашања за почеток на преговорите за членство со Албанија и Северна Македонија, претставуваат добри вести во овие тешки времиња, оцени
Регион

Сасоли: Одам во Албанија за да ја потврдам силната поддршка за започнување разговори за пристап со Албанија и Северна Македонија

А1он
Претседателот на Европскиот парламент, Дејвид Сасоли на 3-ти и 4-ти овој месец ќе престојува во Албанија. Пред неговата посета, тој изјавил дека доаѓа во Албанија