robot

Магазин

Германски научник: Роботите не се опасност за општеството

А1он
Роботите не се, ниту пак некогаш ќе бидат проблем за општеството, смета футуристот Матијас Хоркс, основач на германскиот аналитички центар Цукунфтшфоршунг. – Проблемот е нашиот
Магазин

„Робот“ ќе пишува вести за фудбалските натпревари од Премиерлигата

А1он
Јужнокорејската новинска агенција Јонхап воведе систем за автоматска изработка на спортски весник на англиски јазик за време на фудбалските натпревари од Премиер Лига. Станува збор
Магазин

Научници направија човек од милион долари

А1он
Научници успеале да направат човек од вештачки екстремитети наречен Рекс. Рекс (Роботски-егзо-скелет) е направен со користење технички најсовршени екстремитети и органи собрани од лаборатории ширум
Свет

Робот тргна во прво одделение во име на сериозно болно дете

А1он
Девон Кероу (7) ги поздравува своите другари пред првото школско ѕвонче, а потоа влегува во училиште, ги предава документите во училишниот Секретаријат и оди на