rke

Економија

РКЕ: Либерализацијата во овој момент ќе доведе до драстично зголемување на цената на нафтените деривати

А1он
Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ) утре ќе одржи состанок со работната група која работи на нова методологија за пресметка на малопродажните цени на нафтата и
Економија

РКЕ ќе разгледува одлуки за издавање лиценца за трговија со нафтени деривати

А1он
Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ) на денешната подготвителна седница ќе разгледа две предлог одлуки за издавање и за менување на лиценца за вршење на енергетска
Економија

Бислимовски: Универзален снабдувач најдоцна до февруари

А1он
Изборот на универзален снабдувач со електрична енергија ќе заврши многу порано отколку што е планирано со Законот за јавни набавки, најави денеска претседателот на Регулаторната
Економија

РКЕ: Ќе се намали цената за пренос на природен гас и за дистрибуција на гас во ТИРЗ

А1он
Цената за пренос на природен гас ќе се намали за приближно 12 отсто, покажуваат пресметките на Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ). Тоа, според претседателот на
Економија

РКЕ ќе доделува нови лиценци за производство и трговија со електрична енергија

А1он
Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ) на денешната подготвителна седница ќе разгледа пет предлог-одлуки за издавање лиценца за вршење енергетска дејност трговија со електрична енергија, за
Економија

РКЕ донесе регулаторна тарифа за водни услуги во Општина Ресен

А1он
Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ) првпат донесе регулаторна тарифа за водни услуги за македонска општина која не постапи по нивните предлог решенија за цената за
Економија

РКЕ ќе одреди тарифи за водни услуги за осум мали општини

А1он
Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ) денеска на подготвителна седница ќе разгледува неколку решенија за утврдување тарифи на водни услуги на општини со помалку од 10.000
Економија

Регулаторна ги утврдува правилата за доделување прекугранични преносни капацитети

А1он
Регулаторната комисија за енергетика денеска на подготвителна седница ги разгледува правилата за доделување прекугранични преносни капацитети помеѓу Република Македонија и Република Бугарија и помеѓу Република
Економија

Бислимовски: Преносниот гасоводен систем привршува, дистрибутивната мрежа во Скопје може да се гради

А1он
Дистрибутивната гасоводна мрежа во Скопје може брзо да се изведе и природниот гас да стигне до домаќинствата. Гасоводниот престен или преносниот систем на кој треба