rke

Економија

РКЕ првпат ќе ја одреди цената на горивата по новата методологија

А1он
Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ) веќе ја усвои новата методологија за пресметка на цените на нафтата и нафтените деривати и почнувајќи од денеска секој понеделник
Економија

Времената либерализација на пазарот на нафта и нафтени деривати не предизвика ценовен шок

А1он
Нема ценовен шок за купувачите од времената либерализација на пазарот на нафта и нафтени деривати поради правниот вакуум предизвикан со не потпишувањето на измените на
Економија

РКЕ: Не очекуваме трговците со нафта и нафтени деривати да предизвикаат ценовен шок

А1он
Трговците од ноќеска на полноќ сами ќе можат да ги определат малопродажните цени на нафтата и нафтените деривата кои ги продаваат на нивните бензински пумпи,
Економија

Седница на РКЕ за правилата за пазар на природен гас

А1он
Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги на Република Северна Македонија (РКЕ) денеска ќе одржи подготвителна седница. На подготвителната седница на РКЕ ќе се разгледува
Економија

Бислимовски: Обезбедивме вин-вин ситуација за исклучените и за приклучените на системот за топлинска енергија

А1он
Начинот на исклучување на потрошувачите од системот за топлинска енергија во Скопје е преземен од европските директиви кои се однесуваат на обновливите извори и енергетската
Економија

РКЕ на 30 април ќе ја донесе последната одлука за цените на нафтените деривати по постојната методологија

А1он
Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ) е во фаза на изработка на нова методологија за определување на цената на нафтените деривати, а на 30 април годинава
Економија

Бислимовски: Поддршка за приклучените на парно греење кои ќе постават калолиметри

А1он
Регулаторната комисија за енергетика предлага да се најдат соодветни механизми со кои на приклучените на парно греење ќе им се овозможи да постават калолиметри. Претседателот