rke

Економија

За 26 отсто поевтинува стандардниот приклучок за електрична енергија

А1он
Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ) го одбори новиот ценовник за стандардни приклучоци и новиот трошковник на ЕВН за електрична енергија со кој за 26 отсто
Економија

Наредната недела нова цена на стандардниот приклучок за струја

А1он
Регулаторната комисија за енергетика наредната недела ќе објави нова цена за стандардниот приклучок на струја, којашто, според претседателот на РКЕ Марко Бислимоски, ќе биде пониска
Економија

Бислимоски: Почнува постапката за издавање лиценца на ГЕС

А1он
Градски енергетски системи (ГЕС) вчера поднесе барање за лиценца за дистрибуција со топлинска енергија до Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ) со што и официјално почнува
Економија

РКЕ ќе ја допрецизира методолгијата за утврдување на цената на нафтените деривати

А1он
Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ) работи на измени на правилникот за определување на малопродажните цени на нафтените деривати, но тие нема да влијаат врз крајната
Економија

Бислимоски: Не е логично компанија на која и е намален трошокот за набавка на енергија да се жали и да бара тој трошок да биде повисок

А1он
Никаде во светот цената на топлинската енергија произведена од когенеративна постројка во која се произведува топлинска и електрична енергија и има ефикасност од над 90
Економија

Бислимоски: Либерализацијата на пазарот на струја оди добро

А1он
Либерализацијата на пазарот на електрична енергија оди добро и се повеќе мали комерцијални потрошувачи го напуштаат регулираниот пазар и го користат правото со кое се