rke

Економија

РКЕ ќе одреди тарифи за водни услуги за осум мали општини

А1он
Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ) денеска на подготвителна седница ќе разгледува неколку решенија за утврдување тарифи на водни услуги на општини со помалку од 10.000
Економија

Регулаторна ги утврдува правилата за доделување прекугранични преносни капацитети

А1он
Регулаторната комисија за енергетика денеска на подготвителна седница ги разгледува правилата за доделување прекугранични преносни капацитети помеѓу Република Македонија и Република Бугарија и помеѓу Република
Економија

Бислимовски: Преносниот гасоводен систем привршува, дистрибутивната мрежа во Скопје може да се гради

А1он
Дистрибутивната гасоводна мрежа во Скопје може брзо да се изведе и природниот гас да стигне до домаќинствата. Гасоводниот престен или преносниот систем на кој треба
Економија

РКЕ ќе ги разгледа правилата за покривање на загубите во електропреносниот систем

А1он
Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ) на денешната подготвителна седница ќе ги разгледа Правила за набавка на електрична енергија за покривање на загубите во електропреносниот систем
Економија

РКЕ работи по математички одредена методологија и не може да влијае на цената на нафтените деривати

А1он
Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ) регулира, контролира и мониторира бизнис од 2,5 милијарди евра на годишно ниво, но нема никакво влијание врз малопродажната цена на
Македонија

РКЕ, БЕГ и „Но пасаран“ заедно ќе работат на новите правила за снабдување со топлинска енергија

А1он
Сите заинтересирани најдоцна до 9 ноември до Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ) треба да ги достават забелешките што ги имаат за постоечките Правила за снабдување
Економија

РКЕ денеска ќе определи цени за водни услуги во девет општини со помалку од 10.000 жители

А1он
Со определување на опсегот на цени за водни услуги во девет општини, Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ) на денешната подготвителна седница ја почна серијата на
Економија

РКЕ разгледува нови правила за пазар на балансна енергија

А1он
Малите потрошувачи и домаќинствата и во иднина ќе немаат обврска да доставуваат физички номинации до операторот на електропреносниот систем, туку во нивно име тоа ќе
Економија

Ќе се редефинира категоријата ранливи потрошувачи на електрична енергија

А1он
Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ) во соработка со Владата и министествата за труд и социјална политика и за економија во наредниот период ќе треба да
Економија

РКЕ ги носи правилата за снабдување со електрична енергија, со важност по 1 јануари

А1он
Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ) до 5 септември треба да ги донесе правилата за снабдување со електрична енергија што ќе важат од 1 јануари идната