ribolov

Свет

ЕУ и Велика Британија се договорија за квоти за улов во заедничките рибни фондови во 2022 година

А1он
ЕУ и Велика Британија се договорија како во наредната година ќе ги поделат рибните фондови со кои заеднички управуваат на одредени морски локации. По два
Свет

Проблемите во риболовот во последен момент го одложија договорот меѓу Лондон и ЕУ

А1он
Проблемот со риболовот го одложи во последен момент трговскиот договор меѓу Велика Британија и Европската унија, но објавувањето се очекува да следи подоцна во текот
Македонија

Во Делчево одржан меморијалниот натпревар во спортски риболов „Сандански 2020″

А1он
Во Делчево се одржа меморијалниот натпревар во ловење крап „Сандански 2020″. Настанот го организираше Спортско-рибиловното друштво „Брегалница“, а на истиот учествуваа спортски риболовци од Делчево
Економија

Акумулацијата Стрежево порибена со 6.000 единки крап и пастрмка

А1он
Вкупно 1.000 единки подмладок од крап и 5.000 единки подмладок од пастрмка се пуштени денеска во акумулацијата Стрежево. Порибувањето на кое присуствуваше министерот за земјоделство,
Економија

Бабовски: Нови средства за инвестиции во развој на домашното рибарство и аквакултурата

А1он
Од денеска, па се до 15 јуни, сите кои имаат рибници и во нив одгледуваат риби или порибителен материјал ќе можат да аплицираат за добивање
Македонија

На Дебарско Езеро во сила забрана за риболов на клен и скобал, а следува и на крап и мрена

А1он
Заради овозможување непречен природен мрест на рибите и зачувување на рибниот фонд, на Дебарско Езеро во тек е забрана за риболов на клен и скобал
Економија

МЗШВ: Донесени забрани за риболов заради непречен природен мрест на рибите

А1он
Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство согласно Законот за рибарство и аквакултура во изминатиот период донесе повеќе решенија за забрана за риболов во риболовните води
Економија

Бабовски: На располагање нови средства за поддршка на рибарството и аквакултурата

А1он
Сите кои имаат рибници и во период од 1 јули до 30 септември насадиле подмалдок, односно, порибителен материјал од сопствено или признаено производство, од денеска
Економија

Бабовски: Почна аплицирањето за добивање финансиска поддршка за порибителен материјал

А1он
Од денеска до 15- ти јули, сите субјекти кои ги порибиле рибниците со порибителен, (насаден), материјал во периодот од 1- ви февруари до 30-ти мај,