privatni kompanii

Економија

Луѓе од 88 држави имаат фирми во Македонија

А1он
Во регистарот на вистински сопственици се запишани приближно 70150 различни физички лица. Од нив, 93,5 проценти се македонски државјани, 0,5 проценти се странци со регулиран
Економија

Од 90 компании е побарано да им исплатат К15 на работниците по истекот на законскиот рок

Маја Илиевска-Пачемска
Пет месеци по истекот на рокот за исплата на регрес за годишен одмор, популарно наречен К15, пари од работодавците сè уште чекаат 2.757 работници. Ова