penzii

Економија

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ сака да создаде паника меѓу пензионерите

А1он
„Очигледна е намерата на СДСМ да создаде паника меѓу пензионерите. Причината за тоа не е евро обврзницата, која носи доплнителна стабилност на пензиските фондови, туку
Економија

СДСМ: 300 илјади граѓани вклучени во вториот пензиски столб се финансиски оштетени

А1он
„Денешната изјава на министерот за труд и социјална политика, Спиро Ристовски уште еднаш покажува дека тој не ги разбира работите. – Со предвремената продажба на
Економија

Ристовски: Нема ризик по исплатата на пензиите, опозицијата во безидејност ги користи како резервна тема

А1он
Средствата во приватните пензиски фондови и во државниот пензиски фонд се сигурни. Пензиите ќе се исплатуваат и нема никаков ризик во нивната исплата ниту сега,
Економија

Поедноставни процедури за странските пензии од 2013-та

А1он
Од 2013 година пензиските фондови на сите поранешни југословенски републики ќе имаат можност да вршат размена на податоци по електронски пат. Целта е да се