nsdp

Македонија

НСДП ја обвини ВМРО-ДПМНЕ за неодговорно, недржавничко и деструктивно однесување за време на кризата поради коронавирусот

А1он
„Во овие тешки моменти пред кои сме исправени како општество и држава како резултат на пандемијата на корона вирусот, императивно станува политичките партии во своето
Македонија

НСДП ќе коалицира со СДСМ на предвремените парламентарни избори

А1он
НСДП донесе одлука за коалицирање со досегашните партнери и заеднички настап на претстојните предвремени парламентарни избори. Партијата цени дека стартешките интереси на државата на патот
Македонија

(ВИДЕО) Мираковска: Мицкоски не успеа да ги изврши наредбите на шефот од Будимпешта

А1он
„Во ВМРО-ДПМНЕ стравот и паниката од одговорност кулминираат, последен доказ за тоа е денешниот протест на ВМРО-ДПМНЕ против правдата и одговорноста. Христијан Мицкоски не успеа
Македонија

Петковски: Мора да бидеме свесни за опасноста од реставрација на режимот на Груевски

А1он
„Организацијата и самиот чин на одржување на наредните парламентарни избори, конечно после 30 години од нашата независност треба да ја легитимираат Северна Македонија како европска
Македонија

Петковски: Ова да бидат последните избори кои ќе се спроведуваат согласно Пржинскиот договор

А1он
Речиси и по 30 годни од прогласувањето на независноста на државата и по голем број на изборни циклуси се уште не сме во состојба да
Македонија

НСДП бара опозицијата да предложи друг министер за внатрешни работи во техничката влада

А1он
Пратениците на НСДП нема да гласаат за предлогот на ВМРО-ДПМНЕ, армиски полковник да биде министер за внатрешни работи во техничката влада, доколку тој предлог дојде
Македонија

Петковски: Со јасна идеја и политичка програма пред 14 година НСДП исчекори на македонската политичка сцена

А1он
НСДП денес во Скопје на свечен начин одбележа 14 години од своето формирање. На роденденската прослава присуствуваа претставници од сите општински организации на партијата, на
Македонија

Петковски: Политичките партии да не дозволат изместување на фокусот на државата од демократските и цивилизациски вредности на современиот свет

А1он
Општинската организација на НСДП од Тетово вчера одржа изборна конференција на која се избра ново локално раководство. Досегашниот претседател Горан Чавдаровски повторно ја доби довербата
Македонија

Петковски: Се додека не изградиме темелен вредносен систем, умни поколенија со здрав менталитет, реформите во државата не се можни

А1он
Општинската организација на НСДП од Куманово вчера одржа изборна конференција на која се избра ново локално раководство. За претседател на општинскиот огранок делегатите на конференцијата