Мисовски избран за претседател на НСДП

Од:

Денес во Скопје се одржа Петтиот Конгрес на НСДП на кој присуствуваа 426 делегати од вкупно 493.

Како што информираат од партијата, за нов претседател на НСДП е избран Горан Мисовски.

„Од 314 делегати кои гласаа, 308 делегати гласаа ЗА, 3 против и 3 неважечки гласачки ливчиња. Исто така беа избрани и Централниот одбор на НСДП со 81 член и Надзорниот одбор на НСДП со 9 члена. Воедно на Конгресот беа усвоени изменувања и дополнувања на Статутот на НСДП и Програмската платформа за делување на партијата во наредните 4 години“, соопштуваат од НСДП.

Би можело да ве интересира

НСДП: Не успеа обидот на ВМРО-ДПМНЕ за манипулација со граѓаните со иницијативата за референдум

НСДП го прифати францускиот предлог

НСДП од политичките партии бара државнички однос при разгледување на францускиот предлог

Ана Ололовска

Трајковски: Одлуката на ЦО на НСДП за еден кандидат за претседател е недемократскa

Катерина Павлова-Николовска

НСДП: Централниот одбор го утврди Горан Мисовски за единствен кандидат за претседател на партијата

Катерина Павлова-Николовска

НСДП: Резултатите од меѓународните тестови на учениците да бидат референтна точка за идниот раст на платите на наставниците