nagrada

Македонија

Тројца добитници на наградата „Св. Климент Охридски“ за 2014 година

А1он
Историчарот проф. д-р Амет Шериф и биохемичарот проф. д-р Велимир Стојковски во областа на воспитанието и образованието, и академик Цветан Грозданов, историчар на средновековната уметност, во областа на
Македонија

Врачување на државната награда „11 Октомври“

А1он
Во Собранието на Република Македонија денеска напладне ќе биде врачена државната награда „11 Октомври“ – највисоко признание за животно дело во областа на науката, уметноста,
Македонија

Врачена државната награда „Мајка Тереза“

А1он
Државната награда „Мајка Тереза“  денеска во Собранието и беше врачена на Поликсена Илиоска, професор по одделенска настава, дипломиран педагог, основач и претседател на Здружението на
Македонија

Врачени државните награди „Св.Климент Охридски“ за 2013

А1он
Државната награда „Св.Климент Охридски“ за 2013   година во областа на воспитанието и образованието денеска му беше врачена на педагогот и методичар проф. м-р Аџи Фида. Во
Македонија

Врачување на државната награда „Св.Климент Охридски“ за 2013 година

А1он
Државната награда „Св.Климент Охридски“ за 2013 година денеска во Собранието на Република Македонија ќе им биде врачена на годинашните добитници. Годинашни лауреати се педагогот и методичар проф.
Македонија

Објавени добитниците на државната награда „Св.Климент Охридски“ за 2013 година

А1он
Државната награда „Св.Климент Охридски“ во 2013   година за  највисоко признание за долгогодишни остварувања во областа на воспитанието и образованието му се доделува на проф. м-р Аџи Фида,
Македонија

Објавени добитниците на државната награда „Мито Хаџи Василев-Јасмин“

А1он
Свето Стаменов, Блерим Исени, Мира Костиќ и Зоран Трајчевски се добитници на државната награда „Мито Хаџи Василев-Јасмин“ за 2012 година за остварувања во областа на публицистиката и новинарството од
Магазин

Пол Макартни ќе го добие францускиот медал на Легијата на честа

А1он
Музичарот, Сер Пол Макартни, го доби можеби најголемото француско одликување од областа на културата. На 8-ми септември на церемонија ќе биде прогласен за офицер на