nagrada

Македонија

Објавени добитниците на државната награда „Св.Климент Охридски“ за 2013 година

А1он
Државната награда „Св.Климент Охридски“ во 2013   година за  највисоко признание за долгогодишни остварувања во областа на воспитанието и образованието му се доделува на проф. м-р Аџи Фида,
Македонија

Објавени добитниците на државната награда „Мито Хаџи Василев-Јасмин“

А1он
Свето Стаменов, Блерим Исени, Мира Костиќ и Зоран Трајчевски се добитници на државната награда „Мито Хаџи Василев-Јасмин“ за 2012 година за остварувања во областа на публицистиката и новинарството од
Магазин

Пол Макартни ќе го добие францускиот медал на Легијата на честа

А1он
Музичарот, Сер Пол Макартни, го доби можеби најголемото француско одликување од областа на културата. На 8-ми септември на церемонија ќе биде прогласен за офицер на