nacionalnost

Македонија

Македонци не смеат да се пријават на оглас за лекари во ГАК, за Меџити и Ковачевски се е законски

Орце Костов
Огласот на Универзитетската клиника за Гинекологија и акушерство во Скопје каде што е наведено со напомена дека се бараат лекари со албанска етничка припадност предизвика
Македонија

Уставниот суд ги поништи изводите со графата националност

Орце Костов
Уставниот суд на денешната седница донесе одлука да го поништи Упатството за изменување и дополнување на упатството за начинот на водење, заштита и чување на
Македонија

Дескоска: Графата за националност во изводот не е законска, очекувам Уставен суд да го укине Упатството за матични книги

Орце Костов
Професорката по уставно право и политички систем, Рената Дескоска која е и поранешна министерка за правда, смета дека одлуката на Уставниот суд да го преиспитува