mrsa

Македонија

Три деца и воспитувачка заразени со бактеријата мрса во градинка во Кисела Вода

Бактеријата мрса, која е отпорна на антибиотици, била пронајдена кај три дечиња и кај воспитувачка во градинката „Весели цветови“ во населбата Кисела Вода. Родителите се
Македонија

Негативни резултати од 48-те земени мостри од неколку училишта и градинки, нема нов случај со МРСА

А1он
Негативни се резултатите од 48-те земени мостри од неколку училишта и градинки од Чаир и Бутел, што требаше да покажат дали има присуство на бактеријата
Македонија

(ВИДЕО) Бошњаковски: Нема простор за паника поради МРСА, преземени се сите неопходни мерки

А1он
По спроведени контролни брисеви на вработените не постои простор за паника во врска со откриените случаи на инфекција со бактеријата МРСА во основното училиште во
Македонија

Две деца и двајца воспитувачи заразени со смртоносната бактерија МРСА во Чаир

А1он
Четири нови случаи на заразени со смртоносната бактерија МРСА се откриени со вонредни контроли во една градинка и во едно основно училиште во Скопје. Заразени
Македонија

Бухова: Не постои опасност од МРСА за ниту еден пациент на Стоматолошкиот клинички центар

А1он
Не постои никаква опасност за ниту еден пациент кој бил во претходниот период или ќе биде пациент во Универзитски стоматолошки клинички центар „Св. Пантелејмон“во Скопје,
Македонија

Вработен на Клиниката за стоматологија заразен со смртоносната бактерија МРСА

А1он
Кај вработен на Универзитетскиот стоматолошки клинички центар „Свети Пантелејмон- Скопје“ е пронајдена опасната бактерија МРСА. Од Клиниката за стоматологија смируваат дека нема простор за паника