merko

Македонија

ДКСК: Мерко да се гони кривично за нетранспарентно трошење општински пари

Мери Јордановска
Антикорупциската комисија покрена иницијатива за кривична постапка против градоначалникот на Струга, Рамиз Мерко, бидејќи имаат сознанија дека работел спротивно на законите и јавниот интерес. Антикорупционерите
Македонија

Заев: Немам добиено писмо од Мерко

Кристијан Ландов
Писмото со кое струшкиот градоначалник се откажува од ингеренциите за урбанистичко планирање, уривање дивоградби и доделување и одземање концесии не е пристигнато до премиерот Зоран
Македонија

Мерко: Администраторот кој избега сега повторно се обидува да дојде како градоначалник

А1он
Квалитетно образование, урбанизам и подобра инфраструктура, економски развој, подобро здравство и социјална заштита, култура, спорт, туризам, животна средина, најави денеска на прес-конференција кандидатот за градоначалник
Економија

Поголема соработка на Македонија и Албанија за повеќе странски инвестиции

А1он
Новиот модел за привлекување странски инвестиции и олеснителните околности за водење бизнис, ќе ги презентира министерот за странски инвестиции Рамиз Мерко за време на неговата