mentalno zdravje

Свет

Пандемијата на коронавирусот ќе има долгорочно влијание на менталното здравје

А1он
Пандемијата на коронавирусот веројатно долгорочно ќе влијае на менталното здравје ширум светот, предупредуваат европските канцеларии на Светската здравствена организација (СЗО) во новиот извештај објавен денеска.
Свет

Секое трето дете во Германија има проблем со менталното здравје поради пандемијата

А1он
Експертите за ментално здравје на децата во Германија изразија зголемена загриженост во врска со затворањето на училиштата и ограничувањата што го влошуваат стресот на пандемијата