mavrovo i rostusha

Македонија

„Мечките влегуваат во куќите на жителите, тоа е опасно по живот“: Се бара Владата да прогласи кризна состојба во Маврово и Ростуше

Орце Костов
Пратеничката Белкиса Зеќири од СДСМ коментирајќи одговор на прашање од министерката за животна средина, Каја Шукова, рече дека општина Маврово и Ростуше поднела барање до
Македонија

Во Општина Маврово и Ростуше во домашна изолација само десетина лица

А1он
Во Општина Маврово и Ростуше, која е соседна општина на Дебар и Центар Жупа, каде е прогласена кризна состојба поради појавата на коронавирус, во домашна