lokalni izbori

Македонија

Демократски сојуз смета дека нема услови за одржување на локални избори во октомври

А1он
„Демократскиот сојуз оценува дека нема услови за одржување на локалните избори во октомври. Изборот на Владата беше блокиран од страна на ВМРО-ДПМНЕ преку бесцелните дискусии
Македонија

Денеска е последниот рок за распишување на локални избори

А1он
Последниот рок за распишување локални избори истекува денеска. За да се одржат изборите во првата половина на мај Собранието треба да ја продолжи конститутивната седница