lidija raicevic

Македонија

Раичевиќ: Обвинителството заслужува да има јавен обвинител, кој ќе пренесе во народот доверба дека ќе пружа кривично правна заштита

А1он
Обвинителството заслужува да има јавен обвинител, кој ќе пренесе во народот доверба дека ќе пружа кривично правна заштита и ќе помогне да криминалот во нашата
Македонија

Кој ќе го наследи Јовески: Фетаи, Раичевиќ и Коцевски чекаат мислење од Советот на јавни обвинители

Александар Тодески
Рокот од 15 дена на Советот на јавни обвинители, во кој треба да достави мислење за обвинителите Фатиме Фетаи, Лидија Раичевиќ и Љупчо Коцевски за
Свет

Листата со тројцата кандидати за државен обвинител испратена во Владата

А1он
На огласот за нов државен јавен обвинител се пријавиле тројца кандидати – Фатиме Фетаи од Вишото јавно обвинителство Скопје, Лидија Раичевиќ од Основното јавно обвинителство