leopard

Свет

Холандија: Немаме Леопарди, но подготвени сме да ги купиме и да ги испратиме во Украина

А1он
Иако во холандските вооружени сили нема тенкови Леопард 2 од германско производство, Холандија објави дека е подготвена да ги купи тенковите и да ги испрати
Магазин

Британска Зоолошка градина: Немавме избор освен да го убиеме силниот леопард

А1он
Британска Зоолошка градина застана во одбрана на нејзината одлука да убие силен леопард, кој побегнал од кафез додека била отворена вратата, наведувајќи дека „немале друг