legalizacija na divogradbi

Македонија

Ќе се легализираат дивоградби изградени до јануари 2021

А1он
Подготвен е нов Предлог закон за бесправно изградени објекти со кој предмет на легализација ќе бидат дивоградби изградени до 1 јануари 2021 година, со исклучок
Македонија

Новото решение за дивоградбите ќе реши многу прашања и проблеми, вели Бочварски

А1он
Во тек е креирање на нов Закон за легализација на дивоградби, порача денеска министерот за транспорт и врски, Благој Бочварски на пуштањето во употреба на
Македонија

Владата најави измени на предлогот за дивоградбите, „за да се дојде до најдобро законско решение“

А1он
На својата денешна седница, Владата ја отворила дебатата за утврдување насоки во врска со Предлог-законот за легализација на бесправно изградените градби кој е вратен во
Македонија

Пендаровски: Ќе потпишам за дивоградбите ако законот пак се изгласа, немам избор

А1он
Претседателот Стево Пендаровски вели дека доколку Собранието по втор пат го изгласа со потребното мнозинство од 61 пратеник законот за постапување по бесправно изградени објекти,
Македонија

Бочварски: Законот за легализација на дивоградбите може да реши 50.000 проблеми

А1он
Министерот за транспорт и врски Благој Бочварски вели дека бројката од околу 50.000 дивоградби што би биле опфатени со новиот закон за легализација, што не
Македонија

Заев: Лесно е да се руши, но добро е за државата легализираните објекти да останат како трајно добро

А1он
Премиерот Зоран Заев најави дека Владата ќе продолжи со дискусија во однос на Законот за третман на бесправно изградени објекти, имајќи ги во предвид, како
Македонија

Заев: Ако не го вратиме законот во Собрание, веднаш ќе треба да почне рушењето на 50 илјади домови на граѓаните

Мери Јордановска
Премиерот Зоран Заев не се откажува од носењето на Законот за легализација на дивоградбите. Откако претседателот Стево Пендаровски стави „вето“, законот повторно ќе се враќа