kss

Економија

КСС бара преиспитување на законите од економско-социјалниот дел

А1он
Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија (КСС) денеска најави дека ќе побара да се преиспита исправноста на предлог законите од економско социјалниот дел пред Законодавна
Македонија

КСС и ССМ обвинуваат дека министерката за труд го прекршила Деловникот за работа на ЕСС

А1он
Конфедерацијата на слободни синдикати (КСС) и Сојузот на синдикати на Македонија (ССМ) реагираа дека министерката за труд и социјална политика го прекршила Деловникот за работа
Економија

КСС бара да почне да функционира Економско-социјалниот совет

А1он
Конфедерацијата на слободни синдикати (КСС) бара итно да почне да функционира Економско-социјалниот совет и тој да биде вклучен во договарањето околу висината на минималната плата.
Македонија

Интернет кампања за младински политики и програми

А1он
Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија (КСС) денеска ќе потпише меморандум за соработка со Коалицијата на младински организации – СЕГА, со што ќе започне онлајн
Економија

КСС: Со законските измени ќе се зголеми социјалната сигурност на хонорарците

А1он
Девет гранкови синдикати при Конфедерацијата на слободни синдикати денеска дадоа поддршка на законските измени за задолжително осигурување на хонорарите и договорите за дела што ќе
Економија

КСС ќе продолжи со активно делување за подобрување на работничките права

А1он
Конфедерацијата  на слободни синдикати (КСС) ќе продолжи со активно делување кон подобрување на работничките права, а нејзина стратешка цел е зголемување на синдикалното членство со работници од приватниот сектор,
Економија

Конфедерацијата на слободни синдикати бара да се донесе буџетот

А1он
Конфедерацијата на слободни синдикати бара итно да се надминат сите недоразбирања во Собранието и навреме да се донесе буџетот за наредната година. Недонесувањето на буџетот,