kss

Економија

КСС: Со законските измени ќе се зголеми социјалната сигурност на хонорарците

А1он
Девет гранкови синдикати при Конфедерацијата на слободни синдикати денеска дадоа поддршка на законските измени за задолжително осигурување на хонорарите и договорите за дела што ќе
Економија

КСС ќе продолжи со активно делување за подобрување на работничките права

А1он
Конфедерацијата  на слободни синдикати (КСС) ќе продолжи со активно делување кон подобрување на работничките права, а нејзина стратешка цел е зголемување на синдикалното членство со работници од приватниот сектор,
Економија

Конфедерацијата на слободни синдикати бара да се донесе буџетот

А1он
Конфедерацијата на слободни синдикати бара итно да се надминат сите недоразбирања во Собранието и навреме да се донесе буџетот за наредната година. Недонесувањето на буџетот,