koloni

Македонија

Гужви за влез во Бугарија: Се чека по два часа, се пропуштаат само по неколку возила

А1он
На граничниот премин кај Делчево има колони возила кои чекаат за влез во Бугарија. Граѓани велат дека чекаат најмалку два часа и дека се пропуштаат
Македонија

Колони за влез во Грција и Србија: Се чека до 45 минути

А1он
Километарска редица за влез во Грција има утрово, за продолжениот викенд поради празникот Водици. Освен на градиничниот премин Богородица, се чека и на преминот Табановце.