kapitacija

Македонија

Филипче: Зголемување за 15% на капитацијата за матичните лекари

Орце Костов
Примарната здравствена заштита е клучна за здрави поколенија, а матичните лекари заслужуваат нивната работа да биде признаена и вреднувана, затоа, ќе го зголемиме капитациониот бод
Македонија

Груевски најавува зголемување на капитација откако прочита во Програмата на СДСМ сериозни мерки за докторите

А1он
Лицемерието и бездушноста на Никола Груевски немаат граници. Груевски денеска не спомена ниту збор за катастрофата во здравството и податоците дека за 6 месеци од