izvori

Македонија

ЦИВИЛ повика на засилен мониторинг на изборниот процес

А1он
Говор на омраза, лажни вести, предвремено започнување на кампања, изборна корупција, злоупотреба на јавните ресурси, злоупотреба на службената положба, притисоци, закани и уцени – се
Македонија

Вељаноски утре ќе ги распише предвремените парламентарни избори

А1он
Претседателот на Собранието на Република Македонија Трајко Вељаноски, по денешното распуштање на Парламентот, донесе одлука утре напладне да ги распише предвремените парламентарни избори за 27
Македонија

Франгов го доби уверението за новиот мандат

А1он
Реизбраниот градоначалник на општина Гевгелија Иван Франгов денеска од претседателот на општинската изборна комисија Ѓорги Чавдаров го доби уверението со кое се потврдува неговиот избор