izlozba

Култура

Отворање на изложбата „Сертификат за кафе“ на Башким Меџити во Мала станица

А1он
Во мултимедијалниот центар „Мала станица“ вечер ќе биде отворена самостојната изложба на ликовниот уметник и редовен професор на Факултетот за ликовни уметности при Државниот тетовски
Култура

Изложба на Михаела Јовановска и Александар Зафировски во Стокхолм

А1он
Во „Зест галери“ во Стокхолм ќе биде отворена изложбата „До хоризонталната линија” на Михаела Јовановска и Александар Зафировски. Уметниците првпат заедно ќе се претстават пред
Култура

Во Гевгелија отворена изложба на цртежи и скулптури од Ранко Дакиќ

А1он
Во просториите на уметничката галерија „Амам“ во Гевгелија, денеска беше отворена изложба на најнови цртежи и скулптури од авторот Ранко Дакиќ, работени во десетгодишен период
Култура

Во Кочани изложба со дела од Меѓународната ликовна колонија „Михајлово ” 2021

А1он
Во Национална установа – Центар за култура „Бели мугри ” – Кочани вечер ќе бидат изложени делата од Меѓународната ликовна колонија „Михајлово ” 2021. Проектот
Култура

Отворена изложбата „Преспа во срцето“, постхумно со дела на Кирил Јоновски

А1он
Триесеттина дела со мотиви од Преспа на ликовниот уметник Кирил Јоновски, вечерва беа изложени во домот на културата „Драги Тозија“ во Ресен. Изложбата со наслов
Култура

Традиционална изложба „Млади ликовни уметници од Кавадарци и нивни гости“

А1он
Во Кавадарци вечер се отвора традиционалната изложба „Млади ликовни уметници од Кавадарци и нивни гости“. – Станува збор за традиционална годишна изложба, која првпат се