izlozba

Култура

Откупната награда на „Транзен“ за ликовниот уметник Владимир Илиевски

А1он
Откупната награда на третата изложба „Несовршен простор“, на која темата е „Автопортретот во самоизолација“, ја доби ликовниот уметник Владимир Илиевски за делото „Автопортрет со був“,
Култура

Изложба „Ослободени“ на Христина Тарабунова во октомври во Скопје

А1он
Колективна изложба „Ослободени” на Христина Тарабунова ќе биде отворена на почетокот на октомври во просториите на Социјален клуб „Комитет“ во Скопје. – Одлучив да се
Култура

Дигитален триптих – три дигитални изложби

А1он
Љубителите на уметноста ќе може да проследат три дигитални изложби – дигитален триптих во продукција на Македонскиот центар на ИТИ/ПРОДУКЦИЈА. – Дигиталните изложби се на
Култура

„Пејзажни фасцинации 20“ на Атанас Атанасоски во Чифте амам

А1он
Националната галерија информира дека од денеска ќе почне да се гради инсталацијата на уметникот Атанас Атанасоски. Идејниот проект „Пејзажни фасцинации 20“ ќе биде изграден во
Култура

Отворени изложбите „Со кругот низ пејзажот“ и „Со кругот во коцката“

А1он
„Со кругот низ пејзажот“ на Петра Јовановска и „Со кругот во коцката“ на Валентина Илијевска се двете изложби кои беа отворени вчера во галеријата „КО-РА“