inovacii

Македонија

Работилница за проекти за инструментите на Фондот за иновации

А1он
Претпријатијата со нацрт-проекти за тековните инструменти на Фондот за иновации и технолошки развој од денеска до 22 март можат да аплицираат за учество на работилница
Економија

Обуки за компаниите за користење на грантовите што ги нуди Фондот за иновации

А1он
Сојузот на стопански комори на Македонија во соработка со Фондот за иновации и технолошки развој ќе организира серија обуки и активности за компаниите со цел
Македонија

Обука за обучувачи за подготовка на предлог проекти за инструментите на Фондот за иновации

А1он
Обука за обучувачи за подготовка на предлог проекти за инструментите на Фондот за иновации и технолошки развој со оперативниот советник на Фондот за иновации и
Економија

Четврти повик за проекти на „старт-ап“ и „спин-оф“ компании

А1он
Фондот за иновации и технолошки развој денеска го објави четвртиот повик за поднесување предлог-проекти за инструментот за кофинансирани грантови за новоосновани трговски друштва „старт-ап“ и
Економија

Доделени признанија за првите девет старт-ап претпријатија од Фондот за иновации

А1он
На првите девет старт ап претпријатија кои успешно ги завршија проектите поддржани од Фондот за иновации и технолошки развој денеска им беа доделени признанија. Признанија
Економија

Признанија за првите девет старт-ап компании од Фондот за иновации

А1он
Фондот за иновации и технолошки развој денеска ќе им додели признанија на првите девет старт-ап претпријатија за успешно завршени проекти. На доделувањето, како што е
Економија

Фондот за иновации ќе ги објави добитниците на грантови од третиот повик

А1он
Фондот за иновации и технолошки развој денеска ќе ги објави добитниците на грантови од третиот јавен повик за доделување средства за новоосновани „старт ап“ и