inovacii

Македонија

Пет компании добија средства за технолошки иновации за намалување на загаденоста на воздухот

А1он
Избрани се петте иновативни компании што понудија технолошки решенија за намалување на загадувањето на воздухот во урбаните средини во Македонија кои аплицираа на јавниот повик
Македонија

На повикот „О2 предизвик“ решенија за мониторинг и намалување на загадувањето

А1он
Иновативни идеи и решенија за мониторинг, намалување на загадувањето, како и за сузбивање на изворите, содржат денеска презентираните најдобри 10 предлог проекти од повикот „О2
Економија

За иновации искористени само девет проценти од расположливите 9,5 милиони евра

А1он
За иновативни проекти Македонија искористила само девет проценти од вкупно 9,5 милиони евра што и се на располагање преку проектот за поддршка од Светска банка,
Економија

Трибина за финансирање и комерцијализација на иновациите

А1он
Стручна трибина за комерцијалните аспекти на иновацијата и финансиските можности за нејзина поддршка, како и за искуствата во Македонија во оваа област и идните стратегии
Економија

Селектирани 32 проекта во следната фаза од четвртиот повик на Фондот за иновации

А1он
Вкупно 32 од 59 проекти се селектирани во следната фаза од четвртиот повик за финансирање на старт ап и комерцијализација на иновации на микро, мали
Македонија

Отворен првиот центар за иновации на Град Скопје

А1он
Скопскиот градоначалник Коце Трајановски и постојаниот претставник на УНДП во Македонија Луиза Винтон денеска го отворија првиот Центар за иновации на Град Скопје-Скопје лаб. Центарот
Економија

Доставени 59 апликации на четвртиот повик на Фондот за иновации

А1он
Педесет и девет апликации за финансирање проекти на компаниите за реализирање иновативни решенија се пристигнати на четвртиот повик на Фондот за иновации и технолошки развој
Економија

Заврши пријавувањето за четвртиот повик на Фондот за иновации

А1он
Заврши четвртиот повик на Фондот за иновации и технолошки развој за финансирање проекти со инструментите кофинансирани грантови за ново основани трговски друштва „стар ап“ и
Економија

Инфо средба за повикот на Фондот за иновации и технолошки развој во Куманово

А1он
Центарот за разој на Североисточен плански регион Куманово во соработка со Фондот за иновации и технолошки развој, денеска во Куманово организираа информативна средба за четвртиот