holandska ambasada

Македонија

Холандската амбасада им подари лалиња и книги на скопски лекари по повод државен празник

А1он
По повод роденденот на Неговото Височество Кралот Вилем Александар – Денот на Кралот, Амбасадата на Кралството Холандија обезбеди симболичен подарок за Итната медицинска помош, Геронтолошкиот
Македонија

Холандска поддршка за набавка на тестови за коронавирусот развиени од Меѓународната агенција за атомска енергија

А1он
Холандија ќе даде поддршка за Северна Македонија преку набавка на тестови за коронавирус базирани на нуклеарна технологија кои се развиени од страна на Меѓународната агенција
Македонија

Холандија и Македонија одбележуваат 25 години дипломатски односи

А1он
На 16 декември холандската амбасада организираше прием по повод 25 години дипломатски односи меѓу Кралството Холандија и Република Македонија, воспоставени на 16 декември 1993 година