hemikalija

Македонија

Опасната хемикалија од дворот на Охис е подготвена за транспорт

А1он
Министерството за животна средина и просторно планирање, согласно информациите добиени од компанијата „Екоцентар 97“ ДООЕЛ, Скопје,и извршените вонредни инспекциски надзори на Државниот инспекторат за животна
Македонија

МЗШВ: Опасната хемикалија од „Охис“ ќе се изнесе од државата штом дозволат временските услови

А1он
Винил хлорид мономерот, токсичната хемикалија складирана во кругот на поранешната фабрика „Охис“, ќе се преточи и ќе се транспортира од државата веднаш штом ќе дозволат
Македонија

ВИДЕО: Војска пристигна во „Охис“ по излевањето на високотоксична хемикалија

Габриела Димковиќ-Мишевска
Две возила на армијата пристигнаа во фабриката „Охис“ откако беше пријавено дека високотоксична материја се излеала од една од цистерните. Станува збор за Единицата за
Македонија

Опасна хемикалија се излеа од цистерна од „Охис“

Габриела Димковиќ-Мишевска
Од цистерна во фабриката „Охис“ се излеала високо токсична и опасна материја. Во моментов во фабриката има големо присуство на полиција и противпожарно возило, а