gradba

Македонија

Заев: Ќе се интензивираат градежните активности и во високоградбата

А1он
Претстои период на интензивирање на севкупните градежни активности во земјава и покрај нискоградбата, што претежно ја финасира државатa преку капиталните инвестиции, ќе се раздвижи и
Македонија

Во јануари издадени за над 60 проценти повеќе одобренија за градење од лани

А1он
Државниот завод за статистика денеска објави дека во јануари се издадени 307 одобренија за градење што е за 62,4 проценти повеќе во однос на истиот
Македонија

Продолжува градбата на хотелот во Лагадин

Кристијан Ландов
Продолжува градењето на дивиот хотел во Лагадин, откако Министерството за транспорт и врски ја уважило жалбата на инвеститорот, а се однесувала на решението за градба.