glasen tekstilec

Македонија

Претставничка на „Гласен текстилец“ на средба со штипскиот градоначалник

А1он
Градоначалникот на Општина Штип, Благој Бочварски денеска оствари средба со Кристина Ампева од здружението за работнички права „Гласен Текстилец“, во однос на новонастаната состојба и
Македонија

Ампева: Работниците да не потпишуваат празни листови или спогодбени откази

А1он
Работниците да не потпишуваат спогодбени откази, ниту пак празни листови. Првите вакви случаи ги забележавме во странските компнаии, но и во текстилните фабрики, алармираше денеска
Македонија

„Гласен Текстилец“: Да не се злоупотребуваат мерките против коронавирусот ниту од работниците, ниту од работодавачите

А1он
Здружението „Гласен текстилец“- Штип апелира ниту работниците, ниту работодавачите да не манипилураат и да не објавуваат лажни вести, околу препораките на Владата за да се